Pensiunea Guesthouse

Ce sa vedem? Ce sa facem?

Bran este un punct de plecare extraordinar pentru cei ce doresc sa exploreze peisajul de o frumusete rara al muntilor Bucegi, Piatra Craiului si Postavarul sau al colinelor din Tara Barsei. Pesterile Zarnesti si Dambovicioara, cascade, grote si alte minunatii ale naturii pot fi admirate in imprejurimi.

In afara bine cunoscutului Castel Bran, in imprejurimi se gasesc multe vestigii istorice interesante precum Cetatea Rasnov, construita ca refugiu de catre colonistii saxoni, in Evul Mediu, pentru a se proteja de atacurile tatarilor sau turcilor. Cautati fantana de aproape 150m adancime sapata de catre prizonierii turci in 17 ani!

O alta atractie a zonei, Castelul Peles din Sinaia, a fost construit de catre regele Carol I, ca resedinta regala de vara. A fost primul castel din Europa dotat cu electricitate, lift electric si incalzire centrala!

La nord si vest de Bran se gasesc peste 500 de sate saxone, multe dintre ele avand biserici fortificate. Cea mai mare dintre acestea, aflata in Prejmer, la 15 km nord-est de Brasov, are 272 de camere de depozitare individuale, dispuse in interiorul unui impresionant zid rotund de aparare. Aici exista "Orga Mortii", o incercare timpurie de pusca automata.

Brasovul insusi, (28 km de Bran) este unul dintre "Siebenburgen" - cele 7 orase fortificate din Transilvania Saxona. Multe dintre fortificatiile de aparare pot fi vazute inca inconjurand centrul vechi, in stil german, al orasului, in mijlocul caruia se afla "Biserica Neagra", cea mai mare catedrala gotica aflata la est de Viena. Centru de afaceri, cumparaturi si vizitare, Brasovul nu trebuie ocolit!

Sederea in Bran este o experienta pe care nu o veti uita. Puteti intalni aici tarani care inca ara cu unelte traditionale, ciobani invesmantati cu "subele" si caciulile traditionale sau padurari ce se intalnesc mai des cu ursii decat cu turistii. Aici se afla, fara indoiala, una dintre cele mai frumoase zone ale Europei. Plimbati-va, mergeti cu bicicleta, catarati-va pe munti, explorati pesterile. Puteti schia iarna, puteti face poze sau doar sa admirati natura. Incercati cu propriile maini mestesugurile traditionale. Bucurati-va de un picnic in mijlocul florilor salbatice, sau profitati de cateva clipe de liniste, odihnindu-va la Vila Jo si degustand preparate culinare traditionale, vinuri de casa sau gustoasa tuica de prune!